Kontakt

Kontakta oss via telefon 018-32 22 00 eller på 070-62 62 370 eller via e-post: info@ulvagubben.se

Se filmen om Ulvagubben

Du hittar den näst högst upp i länklistan till höger på denna sida.

Automatiskt utkast

Välkommen till oss på Ulva Marknad!

Givetvis finns vi på plats i helgen på Ulva Marknad vid Ulva Kvarn. Med oss har vi massor av nyskördade godsaker från odlingen. Och många bra erbjudanden som bara finns nu under marknadshelgen.

Ulva Marknad är öppen 10 – 17 både lördag och söndag. Passa även på att besöka våran självplock som är öppen 10 – 18 båda dagarna. Snart är vintern här och sen är det nästan ett år till nästa chans att plocka fina bär.

Varmt välkomna till oss i helgen på Ulva Marknad och vår självplockning!

 

Fantastisk självplock av hallon….

Det kan inte bli bättre!

Hallon 3 Hallon 2 Hallon 1

Ta chansen att få en hallonupplevelse utöver det vanliga genom att besöka våran självplockning. Vi har just nu otroliga mängder av riktigt fina hallon som dagligen mognar fram i våra välskötta odlingstunnlar.

Sorten är Tullameen och självklart kan du provsmaka våra goda hallon medans du plockar.

Självplockningen av hallon sker på västra sidan av ån och utgår från Gårdsbutiken.

Vänligen åk inte förbi bommarna och in på odlingens område med din bil. Parkering finns vid Ulva Kvarn, direkt till vänster vid Gårdsbutiken.

PRIS SJÄLVPLOCK HALLON:

Tom 5 kg: 120kr/kg
Mer än 5kg: 100kr/kg

ÖPPETTIDER SJÄLVPLOCK HALLON:

Söndag 2/9:

10.00 – 18.00 (sista insläpp 17.30)

PLOCKAVGIFT vid självplockning av hallon:

Vuxna betalar 100kr. Barn från 3 år och äldre betalar 25kr. Barn under 3 år gratis.

Mot uppvisande av kvitto dras avgiften av från kostnaden för de bär som tas med vid utgång. Har man plockat för en mindre summa återbetalas inga pengar.

 

Hallonhinkar med toppbär!

Vi säljer nu frusna hallon av klass 1. Absolut toppkvalitet och bästa smak. Sorten är Tullameen. De säljs i små hinkar som är enkla att ha i frysen och att ta lite av då och då när man behöver.

Hinkarna innehåller 1kg och priset är 150kr/st!

De kan köpas vid kassan till jordgubbarnas självplockning när den är öppen och vid odlingens packhus mellan 07.00 – 12.00.

 

Hallon för sylt och saft.

Vi skördar dagligen väldigt mycket hallon. En del bär är inte helt perfekta till utseendet men smaken är fortfarande mycket bra. Dom här bären fryser vi vanligtvis ner i större block och säljer till företag som producerar sylt och saft. Men i år erbjuder vi dem även färska till privatkunder som vill sylta och safta.

De säljs i hinkar om ca 1,5kg (ca 2 liter).
PRIS: 150kr/st!

De kan köpas vid kassan till jordgubbarnas självplockning när den är öppen och vid odlingens packhus mellan 07.00 – 12.00.

 

Äntligen väder för goda jordgubbar…

Sommaren har varit varm och solig. Och det är vanligtvis bra för odling av jordgubbar. Men eftersom det har varit extremt varmt på dagarna och även mycket varmt på nätterna har det inte varit helt lätt att få till god smak på jordgubbarna.

Enkelt förklarat beror det på att det socker som gör att jordgubbarna blir söta och goda bildas under de varma dagarna. Och vanligtvis kyls plantan ner under natten vilket gör att det söta i bären då stannar till nästa dag. Men när värmen är hög även på natten använder plantan sockret i bären så att det blir förbrukat. Därigenom försvinner sötman från bären.

Vi har försökt motverka detta genom att vattna och ge näring på olika sätt för att ”hjälpa” plantorna. Men sommaren har varit så extrem att vi inte alltid har lyckats få till en bra smak på Ulvagubbarna.

Men nu är vädret mer ”normalt” och jordgubbarna kan få bra smak.
Så passa på att njuta av goda Ulvagubbar innan årets säsong är över. De finns fortfarande i att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och vid självplockningen då den är öppen.

 

Comments are closed.