OBS! Viktigt!

Aktuell information är bara dom uppdateringar som syns på startsidans första sida samt informationen under rubrikerna i menyraden.

Äldre inlägg som syns om du klickar på "Older Entries" eller under "Arkiv" är inaktuella.

Kontakt

Kontakta oss via telefon 018-32 22 00 eller på 070-62 62 370 eller via e-post: info@ulvagubben.se

Självplock jordgubbar är STÄNGD.

Men info hittar du HÄR

 

 

PLOCKAVGIFT vid självplockning av jordgubbar:

Vuxna betalar 100kr. Barn från 3 år och äldre betalar 25kr. Barn under 3 år gratis.

Ni får ett kvitto på plockavgiften. När den lämnas vid vägning och utgång dras motsvarande summa av på det ni ska betala för de jordgubbarna ni plockat.
Om man plockat jordgubbar till ett mindre värde återbetalas inga pengar utan plockavgiften ses som en besöksavgift.

 

Sen går det till såhär…

Ta gärna med hela familjen. Alla får vara med och plocka och äta efter egen förmåga. Det enda vi tar betalt för är bären i hinkar och tråg. Även jycken kan följa med ut till fältet, men inte ut bland jordgubbarna.

  • Du betalar för de antal kilo du plockar.
  • Dagspriset varierar.
  • Ett kilo motsvarar cirka 2 liter.
  • Medtag gärna egna kärl.


Hur funkar det?

Tag bilen, bussen eller cykeln till Ulva. Sväng av mot Ulva från gamla E4:an eller från Gysingevägen.

Parkering finns strax intill jordgubbsfälten, följ skyltning.

Innan ni går ut i fältet så väger vi de tomma hinkarna. På så sätt kan vi sedan dra bort vikten för hinkarna när ni skall betala. Vägning sker i kassan.

När hinkarna är invägda så visar personalen er till en gång. Ni plockar från plantraderna på höger och vänster sida om gången. För att lätt hitta var man skall börja plocka så använder vi vit/oranga koner som står i gången. Konen skall flyttas dit där ni slutar plocka. Då vet även nästa kund var de ska starta när de börjar plocka våra goda Ulva-Gubbar.

När hinkarna är fulla så är det dags att gå till kassan. Vill ni fortsätta att plocka så hjälper vi er gärna med fler hinkar eller askar. Vill ni betala så väger vi hinkarna och tar betalt.

Svårare än så är det inte. Jo, lite. När man kommer hem så måste man ta hand om alla bär…

Glöm inte att köpa socker och burkar.

Inget att plocka i?
Har ni inget att plocka i? Inget problem, mot en mindre ersättning ordnar vi askar och låda åt er.

Tips och råd

En 10l hink är det absolut vanligaste kärlet i självplockningslandet. Smidigt att bära, men inte optimalt för bärkvaliteten. Helst skall man välja låga kärl där bären inte trycks sönder. Är du stamkund i våra jordgubbsstånd så kan du t.ex. spara och återanvända våra askar

Tycker du att det är jobbigt att rensa jordgubbarna när du kommer hem? Det kan verka väldigt lockande att snoppa bort flugan redan i landet. Detta är dock inget vi rekommenderar annat än till sylt eller saft, givet att man inte har särskilt långt hem. Bären håller sig mycket finare längre om man låter flugan och en bit skaft vara kvar på bäret. Enligt vår erfarenhet är det helt klart värt merarbetet.

Förvandla plockningsjobbet till en utflykt! I anslutning till våra fält finns finner du den gamla kvarnen och Fyrisån. Restaurang och fik ligger strax intill.