Se filmen om Ulvagubben

Du hittar den i länklistan uppe till höger på denna sida.

Aktuell information om vilka självplockningar som är öppna samt dagens öppettider finns på startsidan.

 


Regler och fakta om våra självplockningar

Syftet med att vi håller våra självplockningar öppna är att vi vill kunna erbjuda våra kunder att plocka färska och fina bär att ta med sig hem. Därefter står det alla fritt att äta, frysa in, safta eller sylta dem. Under plockningen får man gärna PROVSMAKA bären. Att ha bärsmaken i munnen medans man plockar tycker vi tillhör upplevelsen. Och vi bjuder gärna på några bär under plockningen just för den sakens skull.
Vi vill verkligen understryka att vi INTE är ett utflyktsmål där vi erbjuder grupper att komma för att ha en ätarfrossa. Det vi erbjuder är självplockningar där man plockar bär som man sedan väger och betalar för innan man lämnar oss. Och att det som nämnts är helt ok att provsmaka en mindre mängd under plockningen.

 

Rules regarding our Self-Picking

The purpose of having our Self-pickings open is so that we can offer our customers fresh berries to bring home. During the self-picking of the berries it is allowed to TRY and TASTE them. We believe that to get a taste of the berries you are picking while you are picking them is part of the experience and we are happy to offer some free berries for that sake.

But we really want to underline the importance of paying for berries you pick at our sites. We do NOT offer groups to come to have a gluttony. What we do instead offer is a Self-picking experience where you pick berries which you then weigh and pay for before leaving us. And that what has been mentioned is perfectly fine to taste a small amount during picking- it is part of the experience.

 


 

Så här går självplockning till…

Ta gärna med hela familjen, alla får vara med och plocka och äta efter egen förmåga.
Det enda vi tar betalt för är bären i era kärl. Även hunden kan följa med ut till fältet, men inte ut bland jordgubbarna.

  • Du betalar för de antal kilo du plockar.
  • Ett kilo motsvarar cirka 2 liter.
  • Medtag helst egna kärl, men har du inte egna med dig finns det att köpa hos oss.
  • Vi har en plockavgift som betalas när man kommer till oss. Mot uppvisande av kvitto dras den summan av vid betalningen för de bär som plockats. Har man plockat för en mindre summa återbetalas inga pengar.

Innan ni går ut i fältet så väger vi alla tomma plockkärl. På så sätt kan vi sedan dra bort vikten för kärlen när ni skall betala. Vägning sker i kassan. Har du inga kärl med dig så finns det som nämnts att köpa i kassan.

När kärlen är invägda så visas ni till ett fält och en gång med bär. Där får ni även anvisningar av personalen var ni kan börja plocka. Ibland är det en bit in i gången och har markerats. Flytta med markeringen och ställ ner när ni plockat klart. Då vet även nästa kund var de ska starta när de börjar plocka.

När kärlen är fulla så är det dags att gå till kassan, vi väger ut er och tar betalt.

Svårare än så är det inte. Jo, lite. När man kommer hem så måste man ta hand om alla bär…
Glöm inte att köpa socker och burkar.

 

Varför har vi plockavgift?

Vi blev tvungna att införa den för ett antal år sedan. Det hade då blivit allt vanligare att både mindre och större sällskap på upp till 20-talet personer dagligen och regelbundet besökte oss mest bara för att äta bär. När de lämnade oss köpte de några enstaka bär eller inga alls. Med allt arbete vi lägger ner kändes det oerhört tråkigt och plockavgiften infördes då för att stävja detta.

 

Tips och råd

En 10 liters hink är ett vanligt kärl i självplockningslandet. Smidigt att bära, men inte optimalt för bärkvaliteten. Helst skall man välja låga kärl där bären inte trycks sönder.

Tycker du att det är jobbigt att rensa jordgubbarna när du kommer hem? Det kan verka väldigt lockande att snoppa bort flugan redan i landet. Detta är dock inget vi rekommenderar annat än till sylt eller saft, givet att man inte har särskilt långt hem. Bären håller sig mycket finare längre om man låter flugan och en bit skaft vara kvar på bäret. Enligt vår erfarenhet är det helt klart värt merarbetet.